• Hem
  • 5
  • WLTP – Vikten är Viktig

WLTP – Vikten är Viktig

Vad är WLTP?

WLTP- vikten är viktig. WLTP är ett nytt test som ska göras på alla nyregistrerade bilar. Testet mäter bilens bränsleförbrukning och därmed koldioxidutsläpp. Testet är framtaget efter ett direktiv från EU och en förlängning på Bonus-Malus i Sverige. I september 2019 måste alla bilar testas med WLTP. Från Januari 2020 kommer WLTP testet påverka fordonsskatten.

 

Hur påverkar WLTP dig med Transportbil?

Tidigare har alla bilar testats med ett gammal test som inte har visat korrekt utsläpp av koldioxid. Så bara med det nya testet kommer det se ut som att utsläppen har ökat då det nya testet mäter mer rätt och tar hänsyn till fler parametrar. WLTP testet kommer att resultera i ett värde som sedan avgör vilken fordonsskatt din transportbil kommer att få. Allt som påverkar bilens bränsleförbrukning kommer nu att ge utslag i testet.

 

Vikten är viktig!

När det kommer till bilinredning behöver man nu tänka på hur mycket den väger. Vikten i fordon påverkar dess bränsleförbrukning och kommer påverka resultatet av WLTP-testet. Därför tycker vi på BOB System att det är viktigt att du tänker på vikten när du köper bilinredning. Självklart är det så att det inte är enbart bilinredningen som påverkar och egentligen kanske den har en liten del i det stora hela men vi på BOB System vill fortsätta att göra livet enkelt för hantverkaren och därför hjälpa dig med att göra ett enklare val.

 

BOB System sänker vikten med 10%

Vi på BOB System vill alltid ligga i framkant både för att underlätta för dig som kund men också för att bidra till en bättre miljö. Därför att vi lagt extra vikt på att göra vår bilinredning lättare. Vi har tagit fram en ny lättviktsplåt som gör att vi sänker vikten med 10%! I och med detta blir BOB System ett av de lättaste systemen i branschen!

 

 

Det ska vara lätt att välja rätt!

BOB System är det lätta valet av serviceinredning. Du kan enkelt gå in på vår hemsida. Välja bilmärke och bilmodell för att sedan få fram en rad med förslag av bilinredningar som passar just i din bil. Väljer du att titta närmare på något av förslagen ser du snart att där finns all information du behöver. Även Vikten. Vi kan stolt visa våra vikter för vi vet att vi är ett av de lättaste valen för dig och din transportbil. Det ska vara enkelt för både slutkund som återförsäljare att få fram vad vårt system väger.